Paška je veľmi spokojný s podielom Smer-u na petičnej akcii KOZ

23.12.2003 Celý región

Pomerne veľká spoločenská objednávka na stranu Smer ako alternatívu k dnešnej vládnej koalícii je podľa podpredsedu Smeru Pavla Pašku jedným z hlavných pozna...
Pomerne veľká spoločenská objednávka na stranu Smer ako alternatívu k dnešnej vládnej koalícii je podľa podpredsedu Smeru Pavla Pašku jedným z hlavných poznatkov petičnej akcie Konfederácie odborových zväzov (KOZ). Paška na svojej tlačovej konferencii v Prešove 22. decembra zároveň deklaroval veľkú spokojnosť s priebehom akcie, zameranej proti vláde Mikuláša Dzurindu.

Zvýraznil, že vďaka sympatizantom a priaznivcom Smer-u sa podarilo získať podpisy vyše 200 tisíc občanov, pritom nejde o číslo konečné, keďže petičné hárky sa stále zhromažďujú. Vedenie KOZ avizovalo, že celkove je zozbieraných asi 500 tisíc podpisov. \"To je veľká vôľa po zmene vlády, \" dodal Paška.
Podpredseda Smer-u vyjadril počudovanie, že k spochybňovaniu legitímnosti vypísania referenda na základe petičnej akcie vládnou koalíciou sa pridal aj predseda Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) Vladimír Mečiar. Mečiarov postoj k celej petícii hodnotil ako veľmi vlažný, čím podľa neho expremiér ukázal, že je \"oveľa bližšie k vládnej koalícii ako ku opozícii\". Je zvlášť smutné pre voličov ĽS - HZDS, ktorí sú \"zmätení\".
Paška, ktorý je tiež poslanom Národnej rady SR za Smer konštatoval, že najsilnejší opozičný subjekt si v roku 2003 upevnil a rozšíril postavenie na slovenskej politickej scéne a prispieva k stabilizácii hlavne stredoľavej časti spektra politických strán. V budúcom roku musí Smer úspešne zvládnuť tri skúšky - referendum, voľbu prezidenta SR a voľby poslancov do Európskeho parlamentu.

(jj)
 

Vyberte región